• Echipa SELECT HOMES

Viața în București

Odată cunoscut cu mândrie drept Micul Paris, Bucureștiul, adesea trecut cu vederea în favoarea altor capitale europene, și-a recăpătat o mare parte din splendoarea și strălucirea sa.


Centrul comercial și cultural al României demonstrează numeroasele contraste ale trecutului său bogat și ale reîntineririi actuale. Aceste aspecte se evidențiază în arhitectura atât de diversă a orașului. Biserici vechi, ascunse printre blocurile comuniste, palate grandioase lângă clădiri din sticlă și grădini verzi, toate se îmbină armonios și dau Bucureștiului acest farmec aparte.


O metropolă plină de culoare, care oferă nenumărate opțiuni, fie că vorbim de perspective profesionale, petrecerea timpului liber, evenimente culturale sau viață de noapte. Oraș în care s-au întâlnit estul și vestul, influența comunistă și influența occidentală își păstrează caracterul unic românesc.


Gastronomie


Bucătăria românească, unde s-au întâlnit influența grecească, turcească, maghiară, ucraineană și sârbească, reprezintă încă un motiv pentru care Bucureștiul este acest punct de întâlnire a culturilor europene.


Pasiunea pentru cafea se poate observa cu ochiul liber în gama extinsă de localuri de profil care servesc orice buget și gust.


Ospitalieri din fire, românii, adesea, își vor invita musafirii să servească o masă tradițională pregătită în casă sau să cineze în oraș într-unul din nenumăratele localuri, fie cu specific autohton, fie internațional.


Activități recreaționale


Poate cel mai cunoscut aspect al capitalei este viața de noapte vibrantă și diversă pe care o oferă încă de la fondarea sa.

De la hanurile vechi la cluburile de noapte, oricine se poate bucura de o experiență croită pentru fiecare preferință, fie în Centrul Istoric, fie în zona de Nord. Și mai atrăgător este nivelul de siguranță, Bucureștiul ocupând locul al XXII-lea în lume.


Cunoscut pentru frumoasele sale grădini și parcuri, spațiile verzi ale Bucureștiului sunt un loc de refugiu pentru vizitatori în lunile fierbinți de vară.


Grădinile Cișmigiu, fondate la mijlocul anilor 1850, se mândresc cu un lac pe care se poate vâsli vara, iar pe timpul iernii, patinoarul său atrage mulțimile.

Herăstrăul (Parcul Regele Mihai I), cel mai mare parc urban al capitalei, oferă o gamă diversă de baruri, restaurante, activități sportive și recreaționale.


Aceste două grădini, alături de Parcul Carol, Grădina Icoanei, Parcul Tineretului, Grădina Botanică, sunt dovada că în București vă puteți bucura în continuare de natură, simțind în același timp energia vibrantă a unei metropole moderne.60 views0 comments